El govern manté que els afectats de Calderón de la Barca són 'ocupes i conflictius' i l'oposició reclama solucions

El govern manté que els afectats de Calderón de la Barca són 'ocupes i conflictius' i l'oposició reclama solucions
Àlex Sisó
12/12/2023 - 21:46

Badalona - El tema de les vuit famílies que divendres seran desnonades de l'edifici del carrer de Calderón de la Barca ha estat un dels tractats durant el debat de grups municipals al programa BDN360. Des del govern local reiteren la seva voluntat de no ajudar a les famílies més enllà de l'estrictament necessari, mentre que l'oposició en bloc ha carregat contra aquesta decisió i han criticat el vídeo de l'alcalde.

Des d'ERC, Àlex Montornès, considera que un alcalde no pot criminalitzar ni insultar a veïns de Badalona dient que són ocupes conflictius. Defensa que les famílies afectades tenen contracte, han pagat el lloguer de forma regular i no han creat problemes. Per tot això, assegura que cal donar-los un allotjament provisional.

En la mateixa línia, la portaveu del Grup Municipal de Guanyem, Dolors Sabater, ha titllat de gravíssimes les declaracions d'Albiol. Considera que un representant públic no pot jutjar ni sentenciar els veïns. També ha recordat que a Badalona hi ha un parc d'habitatge molt defectuós arquitectònicament. Assegura que el que hauria de fer Albiol és demanar ajudes europees per renovar-lo.

Des de Badalona En Comú Podem, Aïda Llauradó ha dit que és una vergonya que l'alcalde etiqueti d'ocupes conflictius a aquestes persones, tot i haver-hi infants afectats. També ha criticat que el govern popular s'hagi fet enrere a l'hora d'obrir l'alberg d'emergència habitacional, amb 180 places, que l'anterior executiu volia implementar a Pep Ventura.

Per la seva banda, el socialista Fernando Carrera, exigeix que Albiol es disculpi públicament si es demostra que les famílies del carrer Calderón de la Barca no són ocupes. També ha posat sobre la taula el que considera un problema de fons, els propietaris que tenen a persones vulnerables vivint de lloguer en habitatges en males condicions.

Des del govern, el primer tinent d'alcalde, Juan Fernández, ha defensat les paraules d'Albiol. Ha explicat que els hi constava que les famílies desnonades del carrer Calderón de la Barca generaven problemes de convivència, perquè així els hi van transmetre els veïns. Assegura que han ofert als afectats romandre 48 hores al Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona. No poden, diu, passar-los per davant dels centenars de famílies que també esperen un habitatge social a Badalona.

Fernández ha manifestat que no blanquejaran als ocupes. Considera que si no fossin ocupes, no hi hauria una sentència judicial per desnonar-los.