Els educadors de Germina demanen temps i diners per mantenir els tres centres oberts

Els educadors de Germina demanen temps i diners per mantenir els tres centres oberts
Susana Soldado
30/05/2024 - 14:03

Després que la fundació privada que els gestiona hagi decidit tancar els serveis de Santa Coloma de Gramenet i Badalona, els treballadors li reclamen una aportació econòmica extra que permeti la supervivència dels serveis durant dos anys.

Badalona, Santa Coloma de Gramenet - Recordem que la Fundació Mauricio i Carlota Botton ha decidit tancar els 3 centres d'acompanyament que gestiona a Santa Coloma de Gramenet i Badalona, deixant 320 menors vulnerables sense cap alternativa. Amb aquest marge de temps, la intenció dels treballadors és crear una entitat pròpia que garanteixi l'acompanyament dels usuaris.

manifestacio fundacio germina

La nova fundació la formarien els treballadors interessats a donar continuïtat a la tasca que Germina ofereix a joves d'entre 5 i 21 anys. De moment, els treballadors han demanat a la Fundació Mauricio i Carlota Botton, gestors dels serveis, una aportació per mantenir-los dos anys més, temps que alguns educadors volen aprofitar per crear una nova entitat. Ho fan, diuen, per responsabilitat social. Joan Todó, educador social de l'entitat, assegura que molts dels usuaris són menors que han patit maltractament infantil, abusos, fracàs escolar i, fins i tot, han tingut intents de suïcidi. 'No estem parlant de béns i immobles, ni de res material, estem parlant de persones, d'infants, adolescents i les seves famílies en situacions complicades', afirma Todó, 'és un recurs de prevenció necessari als dos municipis'

Les famílies usuàries se senten desemparades
Tant per als treballadors com per a les famílies, el tancament dels tres centres ha estat una galleda d'aigua freda. Per ells, Germina és molt més que acompanyament, defensen que és una segona llar. La Montse Canyelles és mare d'una nena amb discapacitat. Afirma que va ser diagnosticada gràcies a l'atenció rebuda al centre Germina de Santa Coloma. 'Els educadors van ser els que van insistir en què a la meva filla li pasava alguna cosa'. Ara amb un diagnòstic de discapacitat a les mans, només té paraules d'agraïmet per l'assessorament rebut. 'Germina és com un braç més, una continuïtat del nostre cos, fas pinya, en el meu cas, he fet família' afirma Canyelles amb llàgrimes als ulls.

FAMÍLIES GERMINA RCB

Un altre cas, és el de la Laura Machado. Quan el seu fill tenia 3 anys la pandèmia el va marcar anímicament fins al punt de no relacionar-se amb ningú. Ara, amb 8 anys, el menor ha trobat una segona família. Per ella, Germina fa una tasca de prevenció necessària, 'els nostres fills seran el futur de la societat, han d'estar sans i ben formats.'

Les famílies usuàries lamenten que serveis tan necessaris com aquest, que acompanya infants i adolescents en situacions vulnerables, depenguin de fundacions privades i no de l'administració.