Gómez s'exculpa davant les acusacions de prevaricació i frau a l'administració pública

Gómez s'exculpa davant les acusacions de prevaricació i frau a l'administració pública
Susana Soldado / Sara Nicolás
28/06/2023 - 13:49

Barcelona - L'exregidor del Partit Popular David Gómez s'eximeix de la responsabilitat de les irregularitats de les obres comeses mentre era regidor del govern de Garcia Albiol l'any 2011. Gómez ha declarat avui al TSJC on ha explicat que, un cop donada l'ordre política per dur a terme les obres, deixava en mans dels tècnics municipals els tràmits administratius necessaris.

A preguntes de la Fiscalia, Gómez ha explicat que l'Institut Municipal de Serveis a les Persones era l'únic organisme amb una partida pressupostària per executar obres de manteniment a edificis municipals. Aquest fet, segons l'exregidor, va propiciar un acord de govern per derivar totes les obres a l'IMSP. Algunes d'aquestes accions, ha assegurat, venien encarregades pel regidor de Seguretat, Convivència i Participació, Miguel Jurado; el regidor de Via Pública, Dani Gracia; i el regidor del districte 4, Salvador Lerma.

Així mateix, l'exregidor popular ha assegurat que moltes d'aquestes actuacions acabaven derivades a empreses externes perquè la brigada municipal era, manifesta, insuficient pel que fa a recursos humans. En la mateixa línia recorda que molts concursos públics quedaven deserts perquè les empreses no tenien prou solvència per esperar els pagaments del consistori. Gómez afirma que, per resoldre aquest inconvenient, es buscaven empreses externes amb capital estranger.

A banda de Gómez, al judici han declarat una desena d'empresaris acusats de fer obres irregulars per a l'Ajuntament de Badalona per valor d'un milió d'euros. Recordem que l'exregidor de Serveis Socials i Salut s'enfronta a més de dos anys de presó i vuit d'inhabilitació, acusat dels delictes de prevaricació i frau a l'administració pública.