La Mobba es començarà a buidar al juliol i estarà enderrocada entre finals d'any i principi de 2025

La Mobba es començarà a buidar al juliol i estarà enderrocada entre finals d'any i principi de 2025
Àlex Sisó
21/05/2024 - 21:54

Badalona - A principi de juliol començarà a buidar-se la Mobba amb l'objectiu que sigui a terra com a tard a principi de 2025. A l'espai, ubicat entre els carrers Colom i Dos de Maig, al Centre, s'hi farà una plaça amb zones verdes i d'esbarjo on d'entrada es descarten equipaments i es comptarà amb la participació veïnal.

ALBIOL REUNIO
L'alcalde ha explicat el futur de la Mobba als veïns

El calendari l'ha donat a conèixer aquest dimarts l'alcalde de Badalona, Xavier Garcia Albiol, durant una trobada amb prop d'un centenar de veïns a la plaça de La Plana. Albiol ha destacat que finalment, malgrat les traves de la resta de partits polítics i del Grup de Treball de la Mobba, la justícia els ha donat la raó i ara ja han publicat al Butlletí Oficial de la Província el projecte d'enderroc de l'antiga fàbrica.

Al juliol començarà la fase de buidatge i de manera immediata es procedirà a l'enderroc de l'edifici. Paral·lelament a l'enderroc treballaran amb els veïns en un projecte de plaça, que es preveu presentar a finals d'any. Tot i que es va posar sobre la taula la possibilitat d'instal·lar un equipament públic per evitar que la plaça es converteixi en un punt de botellots, Albiol ho ha descartat perquè l'espai quedaria molt atapeït.

Xavier Garcia Albiol, alcalde de Badalona

Els veïns es mostren molt esperançats davant l'anunci d'enderroc de la Mobba. Asseguren que durant molts anys han hagut de conviure amb un edifici degradat, que posa en perill als vianants i la seva salut, a causa dels despreniments a la façana i la presència de fibrociment, entre altres problemes. També es mostren satisfets que la construcció de la plaça prevegi la pacificació del carrer Sant Isidre.

Laura López, veïna del carrer Sant Isidre

Recordem que el passat mes de febrer la sentència del TSJC va desencallar l'enderroc de la Mobba en donar la raó a l'Ajuntament de Badalona i rebutjar el recurs que el Grup de Treball Salvem la Mobba va interposar per evitar l'enderroc. Un grup que l'abril passat va abandonar la via judicial en no esgotar l'últim recurs de recórrer la sentència davant el Tribunal Suprem.