L'Entesa per un gran parc litoral al Besòs prepara els informes de peritatge per aconseguir aturar el PDU de les Tres Xemeneies

L'Entesa per un gran parc litoral al Besòs prepara els informes de peritatge per aconseguir aturar el PDU de les Tres Xemeneies
Àlex Sisó
30/11/2023 - 21:46

Badalona - Els membres de l'Entesa per un Gran Parc Litoral al Besòs consideren una bona notícia que el TSJC hagi admès a tràmit el recurs contenciós administratiu que han impulsat per declarar nul el Pla Director Urbanístic (PDU) de les Tres Xemeneies, el qual preveu construir prop de 1.800 habitatges. Des de la Plataforma se centren ara a preparar els informes de peritatge que el tribunal pugui sol·licitar durant el procés judicial.

Tot i l'admissió a tràmit del recurs contencions administratiu, el Pla Director Urbanístic de les Tres Xemeneies continuarà avançant a l'espera que hi hagi una sentència, que no arribarà fins d'aquí dos o tres anys. Així i tot, des de l'Entesa per un Gran Parc Litoral al Besòs es mostren satisfets per l'inici del procés judicial. En Francesc Alfambra, membre de la plataforma, reitera que el PDU de les Tres Xemeneies no té cap legitimitat democràtica perquè únicament es basa, diu, en l'especulació urbanística. Considera que és un planejament en el qual el departament de Territori de la Generalitat ha manipulat processos participatius i ha incomplert totes les normatives jurídiques de protecció ambiental i contra el canvi climàtic.

Francesc Alfambra al BDN360

Recordem que el recurs demana l'anul·lació de l'acord d'aprovació del PDU d'ordenació de les 32 hectàrees a la primera línia de mar que envolten l'antiga central tèrmica. Una zona que, segons l'Entesa per un Gran Parc Litoral al Besòs, és terreny inundable. Tot i que l'entitat no haurà de costejar el procés judicial, gràcies a Ecologistes en Acció, sí que haurà de fer front als costos que suposa l'elaboració dels informes pericials que estan preparant reforçar els seus arguments durant el judici. Per aquest motiu, fan una crida a què tothom faci la seva donació a la campanya de micromecenatge que han iniciat al web Goteo. De moment ja han aconseguit recaptar més de 12.000 euros i confien arribar als 15.000 abans de diumenge, quan finalitza la campanya.

Entrevista íntegra al BDN360