L'executiu local mantindrà una reunió tècnica amb la Generalitat al gener per evitar que l'L1 desconfiguri el parc de Montigalà

L'executiu local mantindrà una reunió tècnica amb la Generalitat al gener per evitar que l'L1 desconfiguri el parc de Montigalà
Àlex Sisó
14/12/2023 - 21:20

Badalona - Desnivells de 8 metres i més d'una desena de bocanes de ventilació repartides pel parc de Montigalà, algunes d'elles apuntant directament al patí de l'Escola Llibertat. Aquests són alguns dels motius pels quals el govern local s'oposa a l'actual projecte de construcció de les cotxeres de la línia L1 del metro. El regidor de territori i sostenibilitat, Daniel Gràcia, assegura que no poden acceptar desconfigurar el pulmó verd del districte 2.

Entrevistat al Badalona 360, Gràcia ha valorat positivament la trobada que van mantenir dimarts amb la conselleria de Territori, on van exposar els riscos i l'impacte que té el projecte a la zona. Tot i que no ha detallat alternatives, al gener tenen previst assistir a reunió tècnica amb la Generalitat per posar fil a l'agulla i intentar que les futures cotxeres no afectin el parc. També ha remarcat que un cop finalitzin les obres, la zona experimentarà un gran impacte de mobilitat que no s'ha tingut en compte, ja que uns tres-cents operaris de TMB es desplaçaran a la zona per treballar. Escoltem a Daniel Gràcia, regidor de territori i sostenibilitat.

Daniel Gràcia al BDN360

Recordem que a la trobada de dimarts amb la conselleria de Territori, també es van tractar altres temes com la construcció de la segona fase del lateral de la C-31. Per l'executiu local, el desenvolupament de l'ARE de l'Estrella és una prioritat i confien que durant el primer semestre de 2024 finalitzarà el procés d'expropiació dels habitatges afectats. De cara al 2025, quan es preveu que acabi la construcció del bloc del Passatge Fortuny per reallotjar els veïns, Gràcia assegura que exigiran a la Generalitat que inverteixi en la construcció del lateral que va de Coll i Pujol a la Rambla de Sant Joan.