Ramon Gener, Xavi Coral i Sílvia Soler, entre els autors més venuts per Sant Jordi

Ramon Gener, Xavi Coral i Sílvia Soler, entre els autors més venuts per Sant Jordi
Àlex Sisó / Martí Rius
23/04/2024 - 21:30

Badalona - Tot i l'amenaça de pluja, la Plaça Pompeu Fabra i el carrer Francesc Layret s'han omplert de roses i llibres aquesta diada de Sant Jordi. 'Aprendre a esquivar les bales', de Xavi Coral, 'Història d'un piano', de Ramon Gener i 'Ocàs i Fascinació', d'Eva Baltasar, han estat alguns dels llibres més venuts. Entre els autors badalonins, 'Estimada Gris', de Sílvia Soler, també ha estat una de les obres més exitoses de la Diada.

rosa blava
Fotografia: Laia Martínez

Així ho han avançat els llibreters badalonins, ja que enguany el Gremi de Llibreters de Catalunya no ha anunciat el rànquing de llibres més venuts. El motiu és que es vol esperar una setmana, fins al dia 29 d'abril, per fer públic el còmput global de vendes. Així i tot, des del gremi han anunciat que el 54% de les vendes han estat de títols en català i el 46% en castellà.

A Badalona, els llibreters valoren positivament que Sant Jordi hagi caigut en dia laborable i que la Fira del Llibre hagi durat quatre dies, un fet que els ha permès, segons afirmen, incrementar les vendes a la desena de parades instal·lades a la plaça Pompeu Fabra. La narrativa catalana i la novel·la negra han estat els gèneres que més han triomfat.

També ha estat una jornada exitosa pel que fa a la venda de roses. Riuades de gent han circulat pel carrer Francesc Layret per adquirir la seva. Enguany la de color blau ha triomfat entre els badalonins i badalonines. Tot i que encara hi ha qui prefereix la clàssica de color vermell o els rosers.

Davant de la plaça de la Vila s'ha instal·lat, per primera vegada, una parada de venda de mocadors de les festes de maig. S'han venut uns 13.000 exemplars. Recordem que han estat dissenyats pel modista Lorenzo Caprile.