SIP-FEPOL celebrat l'arxivament del cas contra els comandaments, mentre que la PSU estudia obrir altres vies legals

SIP-FEPOL celebrat l'arxivament del cas contra els comandaments, mentre que la PSU estudia obrir altres vies legals
Jordi Ribàs
14/09/2023 - 20:30

Badalona - Les reaccions a la decisió de la Fiscalia no s'han fet esperar. Mentre que el sindicat policial PSU es mostra sorprès per l'arxivament del cas de les hores extres irregulars de la cúpula de la Guàrdia Urbana, l'altre el sindicat policial majoritari, la SIP-FEPOL, ha celebrat la decisió. Malgrat les diferències entre tots dos sindicats, les dues organitzacions estan d'acord que cal més control sobre les hores extra per part de l'ajuntament, tal com ha reclamat la Fiscalia.

Ara bé: per la PSU, ha estat una decepció el fet que la Fiscalia no hagi volgut tirar endavant la via penal per arribar al fons de la qüestió. Tot i això, el seu portaveu, Alfonso Griñán, considera que l'escrit de la Fiscalia és prou clar a l'hora de provar irregularitats en el cobrament d'hores extres dels alts comandaments. Per aquest motiu, la PSU ha anunciat que estudia la possibilitat de mantenir la via penal a través d'una acusació particular. Paral·lelament, també volen engegar una queixa administrativa.

En canvi, el sindicat SIP-FEPOL ha rebut molt positivament la decisió de la Fiscalia. El seu portaveu, Joan Marc Zamora, assegura que ha quedat provada la innocència i la professionalitat dels seus afiliats que s'havien vist involucrats en la investigació pel simple fet de pertànyer a Recursos Humans, el departament que firma els documents on apareixen les hores extres de tota la Guàrdia Urbana. Des de SIP-FEPOL també remarquen que l'arxivament hauria demostrat que el sindicat PSU dedica esforços a crear “mala maror” entre els agents del cos policial.

En referència a les crítiques rebudes per part de SIP-FEPOL, la PSU ha assegurat que en cap moment han volgut “carregar contra els companys de Recursos Humans”.