El PSC s'imposa a tots els barris menys tres on Junts resisteix

El PSC s'imposa a tots els barris menys tres on Junts resisteix
Jordi Ribàs
10/06/2024 - 18:24

Badalona - Segons les dades facilitades pel Ministeri de l'Interior, amb el 100% dels vots escrutats per les eleccions europees, el barri on el PSC ha obtingut més suport ha estat Sant Roc - La Mora, amb un 45,95% dels vots, seguit de prop per Congrés, la Salut, Sant Mori de Llefià, i Nova Lloreda. De fet, tal com ja va passar a les passades eleccions autonòmiques, els socialistes han tenyit de vermell tots els barris de Badalona a excepció dels tres on han estat superats per Junts: Centre (29,85%), Casagemes i Dalt la Vila.

El segon partit més votat, el PP, no ha estat la força més votada en cap dels barris badalonins. On ha obtingut més suport ha estat a Sant Crist de Can Cabanyes, amb un 24,75% dels vots, i amb un percentatge similar a Sant Joan de Llefià, la Pau i a Sant Roc - La Mora.

Pel que fa Esquerra Republicana, que supera en nombre de vots a Junts, però que tampoc s'imposa en cap barri, els millors resultats els trobem a Centre (23,92%), Casagemes i Dalt la Vila.

I si ens fixem en la resta de partits, VOX ha rebut més suport a Sant Roc - La Mora (11,16%), Podem a Casagemes (6,86%), els Comuns a Coll i Pujol (6,47%) i S'ha Acabat la Festa a Pomar (6,37%).

Posant la lupa a les meses electorals, destaca també que una secció censal de Sant Roc és la tercera amb més abstenció de Catalunya amb un 88,5%. Una xifra només superada per una mesa de Figueres i una altra al Prat de Llobregat, i seguida de prop per una mesa de la Mina, a Sant Adrià del Besòs.

Anecdòticament, a Santa Coloma i al barri de Pomar de Badalona hi ha dues de les cinc meses electorals on ha guanyat el Partit Andalusista.